Zwangerschapskalender: week 40

Mijn Baby

Je baby is nu 50 centimeter en weegt ongeveer 3300 gram.

Net als jij is ook je baby er helemaal klaar voor. In deze week valt je uitgerekende datum, maar er zijn weinig vrouwen die precies op die datum bevallen. Sommige vrouwen zijn namelijk 42 weken zwanger.

Wist je dat: het uiteindelijk je baby is die bepaalt wanneer de bevalling plaatsvindt?

Wanneer hij of zij er klaar voor is zal er een hormoon afgescheiden worden die jouw lichaam oppikt. Hierdoor komen de weeën op gang.

Mijn zwangerschap

Is het al zover? Vanaf deze week zul je de vraag of het al zover is vaak horen. Dit is immers de week van de uitgerekende datum. Al die aandacht is leuk, maar soms ook vermoeiend. Je kunt in dat geval je telefoon gerust even uitzetten.

Bang voor de pijn? Zie je op tegen de bevalling? Probeer dan te bedenken dat vele vrouwen je al voor zijn gegaan. Je lichaam kan dit aan en hier moet je vertrouwen in hebben. Daarnaast zorgt het lichaam ook voor een natuurlijke verdoving zodat je de pijn snel vergeet. Het is niet voor niets dat vrouwen er ook een tweede of derde keer aan beginnen.

Koude voeten: Veel vrouwen krijgen koude voeten tijdens de bevalling. Draag dus altijd sokken, desnoods twee paar over elkaar. Het is belangrijk dat je het tijdens de bevalling niet koud krijgt.

Verzorging: Verwen jezelf nu het nog kan. Je lichaam heeft het zwaar en is toe aan ontspanning. Ga lekker naar de kapper of de pedicure. Ook kun je een nek- en schoudermassage nemen.