Zwanger op vakantie gaan

Zwanger op vakantie gaan

23 juli 2019 0 Door Jolanda

Zwanger op vakantie

Het is het een prachtige zomer en vele mensen zijn momenteel heerlijk op vakantie. Maar jij niet want je bent natuurlijk zwanger. Je hebt waarschijnlijk gedacht dat het tijdens een zwangerschap het niet heel verstandig is om op vakantie te gaan. Desondanks begint het toch te kriebelen en waarschijnlijk wil je stiekem toch nog heel graag op vakantie. En dat is een harstikke goed plan. Want in werkelijkheid kan op vakantie gaan als je zwanger bent fantastisch zijn. Bovenal is het een waarschijnlijk de laatste mogelijkheid om op vakantie te gaan voor een lange tijd. Je kunt beter nu nog op vakantie gaan voordat je je volledig in het moederschap stort.

Veilig reizen

Desondanks zijn er wel een aantal manieren om een vakantie als je zwanger bent gemakkelijker te maken. Daarom bespreken we in dit artikel de beste tips en tricks om een zwangere vakantie te hebben. De beste tijd om te reizen als je zwanger bent is in het midden van je zwangerschap. Je bent namelijk aan het begin van je zwangerschap waarschijnlijk erg moe en misselijk. Dit is ook de periode dat er de hoogste kans is op een miskraam. In de laatste weken als je bijna je kind gaat baren is het waarschijnlijk verstandiger om dicht bij huis te blijven.

Het is beter om niet een lange autoreis of vliegreis te doen als je zwanger bent. Het is stressvol en bij een zeer lange vliegreis is er een kleine kan op complicaties door de hoogte en luchtdruk. De beste keuze is daarom een korte vliegreis. Gelukkig zijn er binnen Europa meer dan genoeg prachtige vakantiebestemmingen om uit te kiezen. Zo kun je een last minute Griekenland reis boeken. Wat natuurlijk ook belangrijk is op vakantie is dat je veilig eet. Je wilt tijdens je zwangerschap geen buikgriep oplopen doordat je onhygiënisch gegeten hebt. In de meeste landen is het risico niet zo groot maar als je bijvoorbeeld naar Zuidoost-Azië op vakantie gaat is het wel belangrijk om op te letten.

Noodgevallen

De laatste belangrijke tip die ik wil aangeven is om tijdens de vakantie of nog beter voor de vakantie een kijkje te nemen naar de verschillende ziekenhuizen en klinieken in je omgeving. Op deze manier ben je altijd voorbereid in het geval van een onverwacht noodgeval. Maar hoogstwaarschijnlijk zal dit niet gebeuren. Daarom wens ik je een fantastische vakantie toe.