Wat is ZwangerWereld

Zwangere vrouw

Zwanger zijn of willen worden en daarna kinderen krijgen is een belangrijke stap in je leven. ZwangerWereld heeft tot doel jou te helpen met de voorbereiding van deze grote verandering.

ZwangerWereld is een online platform voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, maar ook voor de echoscopist, verloskundige, gynaecoloog en het diagnostisch centrum.

Je eigen dossier

ZwangerWereld biedt veel informatie en de mogelijkheid een eigen zwangerschapsdossier aan te maken. Zwangeren kunnen hier onder andere persoonlijke metingen bijhouden en in de gaten houden of de zwangerschap goed verloopt. Denk hierbij aan:

 

 

Gewichtsverloop

 

 

Bloeddruk en een diabetes dagboek

 

 

 

 

 

Patiënt1

ZwangerWereld is ontwikkeld door Patiënt1 en maakt gebruik van het Persoonlijk GezondheidsDossier (PGD). Het PGD en alle persoonlijke informatie in ZwangerWereld wordt veilig opgeslagen en voldoet aan alle wettelijke eisen, waaronder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Alle medische informatie in ZwangerWereld wordt met zorg samengesteld door eigen artsen van Patiënt1 en specialisten vanuit de universitaire medische centra. 

Echo's online bekijken

Op ZwangerWereld kunnen zwangere vrouwen, die een code hebben gekregen van hun echoscopiste, hun echo's online bekijken. Deze echo's worden in een persoonlijk dossier geplaatst. Dit is een afgeschermde omgeving op ZwangerWereld.  Daarnaast kunnen deze vrouwen ook metingen uitvoeren en op die manier een zwangerschapsdossier opbouwen.

Altijd toegankelijk

De echofoto's zijn altijd toegankelijk en op ieder moment te bekijken. Dit kan zowel op de computer als op een tablet of telefoon. Ook leuk voor als je bij vrienden of familie bent!

Bezoek jij een diagnostisch centrum? Breng deze mogelijkheid onder de aandacht bij je echoscopist. Zij kunnen altijd vrijblijvend contact opnemen.