Waarom Schleich speelgoed het beste is voor je kind

Waarom Schleich speelgoed het beste is voor je kind

23 oktober 2019 0 Door Jolanda

Voor iedere moeder is een kind het belangrijkste in hun leven. Je kind blijft altijd je kind en je wil natuurlijk het beste voor hem/haar. Er zijn op internet dan ook allerlei theorieën geschreven voor moeders over de beste manier van opvoeden, het beste eten voor je kind, de beste babyschoentjes, enzovoort… Hier heb ik weer zo’n blog voor jullie, maar dan uit mijn eigen ervaring. Ik heb namelijk door ervaring met mijn eigen kinderen, die elk ander speelgoed hadden, geleerd welk speelgoed het beste is voor je kind. En dat is Schleich speelgoed!

Kennis

Allereerst is dit speelgoed heel goed voor de kennis van je kind. Het speelgoed van Schleich bestaat namelijk uit allerlei gebouwen, poppetjes en attributen. Je kind leert bijvoorbeeld hoe een huis ingericht moet worden, wat er allemaal komt kijken bij een boerderij en welke dieren er allemaal bestaan. Daarnaast wordt bij veel kinderen ook interesse gewekt om meer over de dieren uit het speelgoed te leren. Ze zullen hoogst waarschijnlijk aan je gaan vragen waar deze dieren leven of hoe groot ze zijn. De interesse en nieuwsgierigheid van je kind wordt dus gewekt, waardoor je ze meer zal kunnen vertellen zonder dat ze verveeld raken!

Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast is het Schleich speelgoed goed voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Als er namelijk niemand is om mee buiten te spelen of te gamen, zullen ze met dit speelgoed gaan spelen. En dit kost best wel wat vermogen om jezelf te vermaken en geduld. En daarnaast is het ook goed voor de fantasie van kinderen. Ze gaan namelijk zelf verhaaltjes verzinnen om te spelen met de poppetjes waardoor ze creatief getriggerd worden. Het kan dus, zoals sommige mensen beweren, helemaal geen kwaad als ze alleen spelen en is juist goed voor ze!

Sociale ontwikkeling

Maar het is natuurlijk wel veel leuker om samen met het Schleich speelgoed te spelen. En dit is natuurlijk ook ergens goed voor, namelijk voor de sociale ontwikkeling. Door samen te spelen moeten de kinderen samen een verhaal bedenken, samen de poppetjes verdelen en tot slot dit samen uitvoeren. Ze moeten hun best doen om dit in harmonie samen te doen, want anders hebben zij niemand meer om mee te spelen. Dit zal dus de sociale ontwikkeling stimuleren en ook later op school en op de opvang zal dit positief voor je kind uitpakken. Het Schleich speelgoed is dus niet alleen goed voor de huidige ontwikkeling, maar ook voor de toekomstige ontwikkeling!