Verwenmomenten tijdens de zwangerschap

Verwenmomenten tijdens de zwangerschap

28 juli 2019 0 Door Jolanda

Wanneer je zwanger bent komt er heel veel op je af. Natuurlijk is het ontzettend mooi om in verwachting te zijn van en een toekomst tegemoet te gaan als moeder. Het is juist in deze periode dat het goed is om jezelf soms even helemaal te verwennen. Hieronder heb ik een paar tips die je helpen deze periode ontspanning te vinden. 

Neem een heerlijk bad

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Je buik wordt groter, je spieren en banden passen zich aan. En dit vraagt gewoon veel van je fysieke en geestelijke gesteldheid. Het is daarom goed om ook bewust te ontspannen tijdens deze periode. Neem daarom zo nu en dan een lang warm bad. Er bestaan verschillende badoliën die juist bij een zwangerschap lekker zijn, zoals oliën die ontspannend werken. Zo verwen je de huid en neem je de rust die je lichaam zeker verdient. 

Hoe verleidelijk ook, let er wel op dat je bad niet te heet is. Bij het nemen van een bad stijgt je temperatuur en het is belangrijk dat deze niet te hoog stijgt. Een warm bad met een temperatuur onder de 37 graden wordt veelal aangeraden. 

Houd een dagboek bij

Door tijdens je hele zwangerschap van je af te schrijven zal je niet alleen naderhand een leuke terugblik hebben, maar het schrijven zelf werkt ontspannend. Door je even helemaal te gooien op het schrijven en het nadenken over wat er allemaal in jezelf omgaat, geef je een aantal innerlijke gedachten waar je anders misschien niet aan toe komt, ineens de ruimte. 

Trakteer jezelf

Soms wil je misschien jezelf eens een kado geven. Tijdens je zwangerschap ben je zoveel aan het voorbereiden dat het er misschien bij in schiet om iets leuk te halen voor jezelf. Zo heb ik zelf tijdens mijn zwangerschap een mooie Givenchy tas aangeschaft. Ik hou zelf enorm van tassen maar iedere keer wanneer ik een tas wilde kopen, dacht ik dat het beter was dat even niet te doen. Toch was ik ontzettend blij met mijn splinternieuwe tas en heb ik nu de herinnering van dat leuke verwenmoment tijdens mijn zwangerschap. 

Trakteer jezelf dus op dat wat je blij maakt. Koop dat een boek dat je graag wilt lezen. Ga naar een leuke workshop of neem je nu eindelijk die nieuwe tuinset. Wat het ook is, als het kan dan is dit hét moment om jezelf ook wat te gunnen. 

Hopelijk heb ik je met deze blog aan kunnen moedigen om jezelf zo nu en dan weer helemaal op de eerste plaats te zetten. Zo kan jij je beste zelf zijn in deze bijzondere tijd!