Probiotica geschikt voor als je kindje ziek is?

Probiotica geschikt voor als je kindje ziek is?

26 juli 2019 0 Door Jolanda

De tijden dat je kind ziek is, zijn nooit erg leuk. Zeker als ze bijvoorbeeld zware koorts te pakken hebben. Tevens krijgt bijna elk kind vroeg of laat te maken met waterpokken. Een kind vraagt ongetwijfeld veel aandacht, maar wanneer ze ziek zijn, zul je alles willen doen om ze zo snel mogelijk weer fit en gezond te hebben, geloof me. Ik heb zelf namelijk ook dit soort zware momenten mogen meemaken. Uren en uren gingen voorbij met een huilende baby op schoot. Ze voelen zich niet lekker en huilen als reactie is dan vrijwel het enige wat ze kunnen doen natuurlijk.

Producten met een speciale werking

Probiotica is terecht een effectief en veelgebruikt middel omdat het vol met goede bacteriën zit. De werking van de probiotica is heel verschillend bij ieder persoon, omdat iedereen er anders op reageert. Vaak staat er op een probiotica product ook beschreven welke bacteriën het bevat. De inhoud van de probiotica richt zich voornamelijk op het verhogen van de weerstand en het verminderen en of verbeteren van de darmwerking. Je hebt vast weleens gehoord van het merk Yakult. Dit is hetzelfde idee voor de darmen, maar hierbij bevindt de probiotica zich in een vloeibare staat.

Heeft probiotica echt zin?

Helaas is er nog geen eenduidig antwoord gevonden op de vraag of probiotica wel echt een directe of permanente verbetering heeft op je darmen. Zeker wanneer je een PDS-patiënt bent zoals ik. Daarentegen denk ik wel dat je meer kans hebt op een succesvol resultaat als je andere klachten hebt met je darmen. Probiotica is misschien geen product voor iedereen, maar ik ben er van overtuigd dat het echt werkt bij bepaalde doelgroepen. Ik denk dat het simpelweg nog niet duidelijk is welke doelgroep er baat bij heeft.

Een veilig middel om je kind te ondersteunen

Probiotica is eigenlijk overal verkrijgbaar en is niet zo’n zwaar middel als bijvoorbeeld een paracetamol of een ibuprofen. Mijn kind reageerde bijvoorbeeld gelukkig goed op Bio-Kult Probiotica. Het scheelt ook dat mijn kind geen voedselallergieën heeft dus er waren genoeg opties. Ik bestelde het altijd online, weet ik nog. Een goedkeuring van de huisarts was dus niet nodig. Er zit ook geen gewenningsperiode aan de probiotica vast en het wordt vaak aangeraden om een dosis 1 of 2 capsules per dag in te nemen. Dit met voorkeur tijdens of voor het eten. Let op: iedere product heeft een andere gebruiksaanwijzing. Ook kan ik wel van alles zeggen over wat ik zou doen, maar het is altijd het beste om hierbij een diëtist, huisarts of ander deskundig advies te raadplegen.