Over ZwangerWereld

Over ZwangerWereld

Zwanger zijn of willen worden en daarna kinderen krijgen is een belangrijke stap in je leven. ZwangerWereld heeft tot doel jou te helpen met de voorbereiding van deze grote verandering.

ZwangerWereld biedt veel informatie en de mogelijkheid een eigen zwangerschapsdossier aan te maken. Zwangeren hebben hier onder andere de mogelijkheid persoonlijke metingen, zoals bloeddruk en gewicht, bij te houden. Ook kan er een zwangerschapskalender aangevraagd worden over de ontwikkeling van je kind.

ZwangerWereld is ontwikkeld door Patient1 en maakt gebruik van het Persoonlijk GezondheidsDossier (PGD). Het PGD en alle persoonlijke informatie in ZwangerWereld wordt veilig opgeslagen en voldoet aan alle wettelijke eisen, waaronder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Alle medische informatie in ZwangerWereld wordt met zorg samengesteld door eigen artsen van Patiënt1 en specialisten vanuit de universitaire medische centra.

Echo's ophalen

Ook biedt ZwangerWereld de verloskundige en echoscopist de mogelijkheid zwangerschapsecho's in het dossier van de zwangere te plaatsen. Zwangere vrouwen krijgen de echofoto's geplaatst in het eigen dossier. Dit werkt heel eenvoudig. De echoscopist maakt de echo, kopieert de echofoto's in een beveiligd mapje in het PGD, geeft de zwangere vrouw de gegeneerde code mee en de zwangere vrouw kan met deze code haar eigen echo's ophalen en aan iedereen laten zien, zowel via computer, maar ook met een tablet of telefoon.

Onderzoek

Met ZwangerWereld streven wij naar continue verbetering van de zorg voor zwangere vrouwen. Met de inzet van gericht onderzoek trachten wij de effectiviteit van vernieuwingen in de zorg aan te tonen.

Beveiliging

Alle publieke informatie voor kinderen, ouders/verzorgers en betrokken professionals is direct benaderbaar via www.zwangerwereld.nl. Alle onderdelen waarbij medische informatie wordt opgeslagen, zoals je persoonlijke dossier, metingen en wetenschappelijk onderzoek, worden gerealiseerd vanuit het Persoonlijk GezondheidsDossier Patiënt1. De aanstaande moeder heeft zelf de regie: zij maakt zelf het dossier aan, heeft de leiding over dit dossier en bepaalt zelf welke professionals inzage in hun dossier hebben. Het Persoonlijk GezondheidsDossier Patiënt1 voldoet aan alle eisen voor beveiliging van medische gegevens, waaronder de WBP en NEN 7510.