Aanstaande mama heb jij je leven al op orde?

Aanstaande mama heb jij je leven al op orde?

15 augustus 2019 0 Door Jolanda

Het is bijna zover! Je gaat bevallen. De jaren van absolute vrijheid voor jou en je partner zijn voorbij. De volgende fase in jullie relatie is aanstaande. Jullie krijgen een kindje. En dat verandert natuurlijk het een en ander. Dat heb je de afgelopen negen maanden vast wel gemerkt. Die stoere man is opeens een zorgzame vent geworden. Jouw en de kleine die aan het groeien is in je buikje mogen niks tekort komen. Je eetlust is gigantisch toegenomen. Het zal dan ook regelmatig voorkomen dat je midden in de nacht zin krijgt in een vet frietje of stapels hoge hamburger. En die zorgzame vent van je zal het moeten halen. Anders word je plotseling heel chagrijnig. Daar wordt echt niemand gelukkig van. Ook in bed zal het de afgelopen negen maanden een flink stuk rustiger zijn geweest. De zwangerschap heeft dus al flink wat invloed gehad op je leven. Echter, gaat het echte werk nog beginnen! Lees hier tips die jullie straks helemaal klaar maken voor die kleine druktemaker. 

Geen zorgen met een ordner

Een nieuwe baby brengt veel verantwoordelijkheden en verplichtingen met je mee. Er komt zo gigantisch veel op jullie af dat je het overzicht helemaal kwijt kan raken. Omdat nagenoeg al jullie aandacht naar je schattige baby uitgaat vergeet je soms andere belangrijke zaken. Een rekening wordt al snel over het hoofd gezien. Voor je het weet lopen de kosten alleen maar op terwijl jullie niks in de gaten hebben. Financiële problemen is natuurlijk het laatste dat je wilt als een startend gezin. Met een ordner kan je eenvoudig al je papierwerk sorteren en bewaren. Zo behoud je het overzicht in alle hectiek die komt kijken bij een kleine. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Naast al het papierwerk dat je goed wilt verwerken is het tijd om je voor te bereiden op de verzorging. Een pasgeboren baby is namelijk heel kwetsbaar. Je wilt niet dat jullie baby gelijk al besmet raakt met ziektes. Voor bezoek is het dan ook zeer belangrijk om hun handen te ontsmetten voor ze de baby aanraken. Zo zijn er nog veel meer kleine handigheidjes om onnodige complicaties met de baby te voorkomen. Je hebt zelfs hele cursussen die je klaarstomen voor een vlekkeloze start. Ook voor je man bestaan er cursussen. Want zwanger ben je immers samen. Wel zo fijn als jouw steun en toeverlaat ook over de nodige kennis beschikt.