Je eigen rusthoekje voor tijdens de zwangerschap

Je eigen rusthoekje voor tijdens de zwangerschap

23 september 2019 0 Door Jolanda

Als je zwanger bent komt er vaak veel op je af: allemaal nieuwe informatie, lijsten met artikelen die je moet aanschaffen voor de komst van de kleine. Misschien maak je je wel zorgen over het welzijn van je ongeboren kind. Maar ook lichamelijk kan een zwangerschap een aanslag op je lichaam zijn: je kunt bijvoorbeeld last krijgen van je bekken, je heupen en je rug.

In het begin van de zwangerschap, en ook wanneer je bijna de uitgerekende datum nadert, kun je bovendien erg vermoeid zijn. Het is dan erg verstandig om het even wat rustiger aan te doen en te zorgen voor een goede nachtrust. Dat is vaak lastig, omdat de baby juist als je ligt vaak erg actief kan zijn. Heb je een baan maar ben je nog niet met verlof? Ook dan kan het fijn zijn om af en toe een rustmomentje te pakken. Met onderstaande tips zorg je voor een fijne rustplek in je huis of op je werk!

Een rusthoekje in huis

Waarschijnlijk heb je wel last van nesteldrang en wil je je huis, en dan met name de babykamer, helemaal op orde hebben. Heb je zojuist een prachtige babykamer ingericht en gedecoreerd? Dan wil je daar natuurlijk ook goed van genieten! Het is vast een raar moment als je beseft dat er over enkele tijd misschien wel een baby’tje in dat mooie, nieuwe wiegje ligt. De babykamer is dan ook eigenlijk een ideale plek om een rusthoekje voor jezelf te maken totdat de baby geboren is!

Zet een fijne stoel in je babykamer, zoals een schommelstoel of een lekker zachte fauteuil. Hierin kun je helemaal tot rust komen terwijl je uitzicht hebt op een heerlijke babykamer die aan al jouw eisen en wensen voldoet. Een ideaal moment om ook even je ogen dicht te doen en te dromen over alles wat op je af gaat komen. Het is voor een dutje natuurlijk fijn als de lampen niet te fel zijn, dus dan zijn led inbouwspots dimbaar 230v erg fijn!

Je rust pakken op het werk

Wist je dat je als werkende zwangere recht hebt op extra rustmomenten op je werk? Wettelijk gezien heb je recht op extra pauzes, tot wel een achtste deel van je werkdag! Werk je dus acht uur op een dag? Dan mag je één uur extra pauze nemen, naast je normale koffie- en lunchpauze.

Ook moet je werkgever zorgen voor een ruimte waar jij kunt rusten. Hierin moet een bed of rustbank staan waar je lekker even op kunt gaan liggen. En ook dan wil je natuurlijk geen fel licht, maar bijvoorbeeld led inbouwspots dimbaar 230v, zodat je heerlijk even je ogen dicht kunt doen