Handige tips voor werken tijdens je zwangerschap

Handige tips voor werken tijdens je zwangerschap

23 september 2019 0 Door Jolanda

Het is best handig om op een A4 klembord bij te houden hoelang je zwanger bent en wat je allemaal moet doen tijdens die periode. Je mag in principe gewoon doorwerken tijdens je zwangerschap. Dat kun je blijven doen tot aan je zwangerschapsverlof. Toch moet je weten welke rechten je hebt tijdens de zwangerschap. Ook moet je werkgever het een en ander voor je regelen. Je mag in principe 4 weken vóór de bevalling niet werken tot 6 weken erna. Klemborden zijn belangrijk om alle afspraken bij te kunnen houden.

Wat zijn verder je rechten?

Volgens de wet moet je uiterlijk drie weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat dat aan je werkgever kenbaar maken. Het is verstandig daar niet te lang mee te wachten. Een werkgever moet de tijd hebben om een vervanger voor je te regelen. In het begin is dat even spannend, maar je buikje verbergen is dan niet meer nodig. Veel vrouwen geven het aan de werkgever door, nadat ze de termijnecho achter de rug hebben. Dat is ongeveer na 12 weken. Wanneer de werkgever het weet, heb je recht op wettelijke bescherming. Zo mag je de afspraken bij een verloskundige onder je werktijd regelen.

Je moet ook aan de verloskundige een zwangerschapsverklaring vragen. Die moet je bij de werkgever inleveren. Hij moet die verklaring inleveren bij de instantie die je uitkering tijdens je verlof verzorgt.

Het eten

Je moet op het klembord bijhouden wat je wel en niet mag eten en drinken. Je kunt het lijstje op je klembord, wat je niet mag eten, bij je koelkast hangen. Klemborden bieden een uitkomst om bij te kunnen houden wat je voedingspatroon is.

Het veilig werken

Je werkgever zal ervoor moeten zorgen dat je tijdens je werkzaamheden veilig kunt werken en dat de gezondheid van je baby geen gevaar loopt. Gaat dat niet op je eigen werkplek dan zal er een vervangende plek gezocht moeten worden. Wanneer een werkgever hier niet voor kan zorgen, heb je recht op een Ziektewetuitkering. Wanneer je werkzaamheden hebt onder extreme warmte of kou moet je actie ondernemen. Ook als je werkt met chemische stoffen. Is het werken moeilijk, dan moet je het bespreken. Stress is slecht voor de baby. Zo heb je recht op extra pauzes en je hoeft ook geen overwerk of nachtdiensten te draaien. Leg gemaakte afspraken vast op je klembord met datum en tijd.

Ontslag

Een werkgever zal je tijdens je zwangerschap nooit mogen ontslaan. Hij mag je wel ontslagen bij een faillissement. Je mag wel zelf ontslag nemen.

Zorg dat je alles te weten komt die met je zwangerschap te maken hebben. Noteer de belangrijke zaken op het klembord net als de voortgang van de zwangerschap. De werkgever is verplicht zo goed mogelijk rekening te houden met je zwangerschap. Een werknemer die borstvoeding geeft, mag dat onder werktijd blijven doen tijdens de eerst 9 maanden na de bevalling. Ze mag het werk ook daarvoor onderbreken om te kolven of de baby te voeden.