Striae

Striae en zwanger

Wanneer je zwanger bent gaat je buik groeien. Dit vergt veel van je huid. Door de grote druk wijkt het onderhuidse bindweefsel en scheuren de elastische vezels. Zo ontstaat striae, ook bekend als zwangerschapsstriemen.

Erfelijk bepaald

Striae ontstaat niet alleen op je buik, maar ook op dijen, heupen en billen. De hoeveelheid striae heeft niets te maken met de grootte van je buik. Striae is namelijk deels erfelijk bepaald. Je vergroot het risico door binnen een korte tijd veel aan te komen. Door je huid goed te verzorgen en je gewichtstoename te beperken kun je zwangerschapsstriemen in toom houden.

Smeren, smeren, smeren...

Ondersteun je huid. Dit kan door het dragen van een buikband en zorg ervoor dat je niet te lang staat. Ook helpt een massage om je huid soepel te houden. De beste oplossing blijft toch: smeren, smeren en nog meer smeren.

Er zijn verschillende crèmes en oliën te koop tegen striae. Deze producten doen striae niet verdwijnen, maar helpt het wel in toom te houden. Ook kun je je huid voorzichtig scrubben met een speciale bodyscrub. Je masseert de crème met zachte en ronddraaiende bewegingen in de huid. Het liefst tweemaal per dag. Een goede verzorging heeft namelijk een positief effect op de hoeveelheid striae.

De zwangerschapsstriemen zullen na de bevalling een stuk minder zichtbaar worden. Bekijk ons ABC voor meer informatie.