Reizen

Reizen en zwangerschap

Reizen en op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk. Iedereen heeft behoefte aan ontspanning en wil wat van de wereld zien. Maar hoe zit dit als je zwanger bent? Mag je dan nog steeds reizen? En moet je hiervoor nog extra maatregelen nemen?

Ja, reizen mag!

We kunnen je geruststellen: ook als je zwanger bent mag je gewoon op reis. De eerste zes maanden is dit zelfs geen enkel probleem. Het tweede trimester van je zwangerschap is de beste periode om te reizen. Je bent vaak minder misselijk en hebt weer wat meer energie. Aan het einde van je zwangerschap kun je moe zijn en zit je buik mogelijk in de weg. Dit verschilt per vrouw. Kijk hoe je je voelt en wat je allemaal nog kan. 

Tips als je gaat reizen

Ga jij op vakantie of geniet je in eigen land? Pas op met de zon. Je kan tijdens het zonnebaden namelijk een zwangerschapsmasker oplopen. En ook al mag je als zwangere vrouw vliegen, een luchtvaartmaatschappij kan je weigeren als je bijna uitgerekend bent. Lees meer hierover in onze hoofdstukken vliegen en zonnebaden. Ook geven we tips voor als je gaat vliegen.