Voorkom teveel kilo’s

Zwangerschapskilo's

Aankomen tijdens de zwangerschap is onvermijdelijk, maar toch heb je dit deels zelf in de hand. Hoe voorkom je nou dat je teveel aankomt?

Wat zijn de regels en mag je dan nooit snoepen?

Voeding

Blijf tijdens je zwangerschap goed eten, ook als je er te misselijk voor bent. Je baby heeft namelijk goede voedingsstoffen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Dit moet je natuurlijk niet zien als vrijbrief om uitgebreid te gaan snoepen en snacken. Teveel ongezond eten is, eigenlijk heel logisch, niet goed voor je baby.

Door gezond te eten voorkom je overtollige kilo’s en groei je niet meer dan nodig is tijdens je zwangerschap. Ontzeg jezelf niet alle lekkere dingen, maar eet dit met mate. Je lichaam vraagt hier namelijk niet voor niets om.

Eten voor twee?

Eten voor twee is een fabeltje en totaal niet nodig. Voldoende eten echter wel en lijnen is verboden. Als je teveel gaat eten tijdens je zwangerschap heeft je kind kans op teveel vetcellen. Het aantal vetcellen van je kind wordt namelijk in twee fasen van zijn of haar leven bepaald. De eerste fase is tijdens de zwangerschap en de tweede fase is tijdens de pubertijd. Bij teveel vetcellen is de kans op overgewicht groter.

Blijf bewegen

Bewegen is belangrijk. Niet alleen om fit te blijven, maar ook om overtollige kilo’s tegen te gaan. Als je regelmatig sport kun je dit zo lang mogelijk vol blijven houden, maar sport wel verantwoord. Als je nooit sport is eigenlijk alle beweging mooi meegenomen. Zo is een half uurtje wandelen al heel goed voor je stofwisseling en voor je lichaam. Een betere conditie helpt je ook om makkelijker door je bevalling te gaan.