De leukste cadeaus voor een babyshower!

De leukste cadeaus voor een babyshower!

30 juli 2019 0 Door Jolanda

De babyshower is een inmiddels volledig ingeburgerde traditie en dat is maar goed ook! Als zwangere vrouw biedt een dagje gezelligheid met vriendinnen en cadeautjes een welkome bron van afleiding. Maar wat zijn nu leuke en originele cadeautjes die je kan geven? Je wil natuurlijk niet als vijfde persoon aankomen met een rompertje. Daarom heb ik wat leuke cadeautips op een rijtje gezet zodat jij de toekomstige mama extra blij kan maken!

Vermijd praktische zaken

En hiermee bedoel ik natuurlijk niet perse kleertjes, maar vooral zaken als flesjes en luiers. Dit zijn het soort zaken die je als moeder toch al in huis hebt gehaald en het voelt meestal een beetje lui en ongeïnspireerd. Ben je echter gewoon praktisch ingesteld, kijk dan of je leuke kleertjes kan vinden met bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap of afbeelding erop. Ook knuffeltjes zijn zeer persoonlijk te maken, zoek bijvoorbeeld een knuffelversie van het huisdier of kies het lievelingsdier van de moeder!

Vergeet mama niet!

Zwanger zijn is niet niks, en al helemaal naar het einde van de rit liggen vermoeidheid en een slecht zelfbeeld op de loer. Speel hier als vriendin eens goed op in door de toekomstige mama eens flink te verwennen met bijvoorbeeld een spa cadeaubon voor twee personen! Een dagje relaxen is voor niemand een slecht idee en al helemaal niet voor een hoogzwangere vrouw. Ook kan dus het zelfvertrouwen flink dalen in de laatste etappés. Speel hier op in met bijvoorbeeld een van de vele prachtige gellak sets die tegenwoordig op de markt zijn. Iets simpels als mooie, vers gelakte nagels doet soms al wonderen voor het zelfvertrouwen! Andere opties in deze categorie zijn crèmes, hobby gerelateerde zaken of bijvoorbeeld een high tea!

Ook papa heeft het zwaar

Veel mensen vergeten wel eens dat het voor de aanstaande vader ook niet meevalt. De stemmingswisselingen en lichamelijke ongemakken die wij als vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap ervaren zij ook indirect. Laat daarom tijdens een babyshower zien dat je ook aan de vader hebt gedacht met een cadeautje. Mijn tip is echter wel om niet te kiezen voor clichés als bier en drank, de moeder mag dit immers ook niet en het voelt een beetje vreemd op een babyshower. Ook hier is de gouden tip: maak het persoonlijk, dan zal het altijd een stuk meer gewaardeerd worden! Ook hoeft het cadeautje echt niet groot of duur te zijn. het is vooral het gebaar wat telt in dit geval!