Veel gestelde vragen - FAQ


Inloggegevens vergeten

Wanneer je je inloggegevens bent vergeten, kun je deze opnieuw aanvragen. Je ontvangt de gegevens per mail. ZwangerWereld zet je wachtwoord en gebruikersnaam uit veiligheid nooit in dezelfde mail. 

Gebruikersnaam vergeten

Ga op de website naar de inlogpagina en klik op ‘gebruikersnaam vergeten’. Je kunt door middel van je e-mail adres en geboortedatum je gebruikersnaam opvragen. Je ontvangt deze in je mailbox.

Wachtwoord vergeten

Ga op de website naar de inlogpagina en klik op ‘wachtwoord vergeten’. Je kunt door middel van je gebruikersnaam en geboortedatum je wachtwoord opvragen. Je ontvangt deze in je mailbox.

naar boven


Persoonlijke code kwijt

Ben je de persoonlijke code voor het ophalen van de echo’s kwijt? Neem contact op met je echoscopist. Zij kunnen een nieuwe code verstrekken.

naar boven


Echo’s ophalen lukt niet

Het ophalen van de echo’s kan om verschillende redenen mislukken.

1) Een verkeerde geboortedatum ingevoerd bij registratie.

ZwangerWereld maakt voor het ophalen van de echo’s onder andere gebruik van je geboortedatum. Wanneer je bij de registratie een onjuiste datum hebt ingevuld kan het systeem de match niet maken en worden de echo’s niet opgehaald. Je kunt je geboortedatum bij je accountgegevens (mijn account) aanpassen.

2) Code verkeerd ingevoerd

Kijk goed of je de persoonlijke code juist hebt overgenomen. Het systeem werkt heel nauwkeurig. Bij een klein foutje wordt de match niet gemaakt en de echo’s niet opgehaald.

3) Zowel mijn geboortedatum als mijn code zijn juist

Wanneer je alles goed hebt ingevuld is er een technische fout. Neem contact op met je echoscopist. Zij verstrekken in dat geval een nieuwe code waar je de echo’s mee op kunt halen.

naar boven


Zijn mijn gegevens veilig?

Bij ZwangerWereld worden je (medische) gegevens in een volledig beschermde en beveiligde omgeving geplaatst. Deze omgeving is alleen voor jezelf toegankelijk.

Veiligheid op internet is een complexe zaak en geen enkel systeem is 100% veilig. ZwangerWereld streeft desondanks maximale veiligheid na. ZwangerWereld voldoet een alle beveiligingseisen die gesteld zijn voor het vertrouwelijk behandelen van medische gegevens. Jouw persoonlijke en gezondheidsgerelateerde informatie worden gecodeerd – encrypted – alvorens de informatie wordt overgebracht.

Je privacy is natuurlijk erg belangrijk. ZwangerWereld geeft je gegevens nooit aan derden zonder jouw toestemming. 

naar boven


Kan ik mijn gegevens verwijderen

Ja. Je hebt altijd de mogelijkheid om je persoonlijke dossier te verwijderen. Dat houdt wel in dat al je informatie permanent verwijderd wordt. Alle gegevens verdwijnen uit het systeem van ZwangerWereld. 

Ook is er de mogelijkheid om bepaalde informatie te verbergen in plaats van te verwijderen. Wellicht wil je bepaalde informatie nu niet meer zien, maar in de toekomst toch nog terughalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan echo’s na een afgebroken zwangerschap.

naar boven


Zijn er kosten aan verbonden

Nee. Je persoonlijke dossier is gratis en dat blijft ook zo. ZwangerWereld vindt het belangrijk dat elke gebruiker zijn of haar gezondheidsinformatie verzamelt, beheert en deelt. Daarom is het gratis en blijft en gratis.

Wel is het noodzakelijk dat ZwangerWereld inkomsten heeft. Dit is onder andere mogelijk door samenwerkingen en de verkoop van de Med1Pas. Dit is een speciale pas met usb-stick, waarop je je persoonlijke dossier kunt zetten. Zo heb je je (medische) gegevens altijd bij je.

naar boven


Hoe zit het met mijn privacy

ZwangerWereld geeft jouw gegevens zonder toestemming nooit aan derden. Omgang met vertrouwelijke gegevens vereist maximale bescherming van de privacy. ZwangerWereld heeft daarom een uniek toegangsbeleid. Alleen jij kan in jouw omgeving.

Deze website is onderdeel van Patiënt1 BV. Patiënt1 is ingeschreven bij het Openbaar Register CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) onder nummer m1415805 en voldoet aan de voorschriften van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

ZwangerWereld biedt een zo veilig mogelijke webomgeving met maximale beveiliging van de opgeslagen informatie. De website is ontworpen met state-of-the-art technologie en getest in diverse pilots. De gegevensuitwisseling wordt versleuteld voor maximale privacybescherming. Alle gegevens worden op een server in een superbeveiligde omgeving bewaard.

ZwangerWereld geeft alleen informatie als we juridisch gedwongen worden door een bevoegde instantie.

naar boven


No spam policy

Je ontvangt geen ongevraagde mail. Je kunt je aanmelden voor onze e-mail service, maar krijgt geen spam. ZwangerWereld zal je mailadres nooit aan derden geven, verkopen of verhuren.

naar boven