De voorbereidingen tijdens je zwangerschap

De voorbereidingen tijdens je zwangerschap

21 november 2019 0 Door Jolanda

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam er veel op mij af waar ik echt wel onzeker van werd. Ik vond zwanger zijn en hele leuke periode maar zonder hulp had ik het wel lastig gevonden. Je moet wel veel voorbereiden, gelukkig wisten genoeg mensen in mijn familie en vriendenkring wat ik allemaal nodig had. Hier zijn de dingen die ik belangrijk vond in mijn babyuitzet.

 

Verzorgingsproducten voor je baby

Er zijn op het moment veel verschillende verzorgingsproducten voor je baby op de markt. Zelf ben ik lekker gaan proberen tijdens mijn zwangerschap om zo goede producten te kiezen voor mijn baby. Denk hierbij aan huidproducten, luiers maar ook een kruik en babydoeken. Zelf dacht ik oké ik heb badproducten en verschoonproducten nodig maar je hebt ook producten nodig om de oogjes, oren en neus te verzorgen en vergeet de nageltjes niet. Door de ervaring van vriendinnen ontstond er een flinke lijst aan benodigdheden. Ik wist nu waar ik ongeveer rekening mee kon houden en waar ik uit kon kiezen.

 

De babyuitzet

De babyuitzet bestaat uit veel spullen en meubels die tijdens je zwangerschap al kan aanschaffen. Een vriendin van mij had nog spullen voor mij die mocht overnemen. Ze had nog een autostoeltje, babybadje en een box die ik kon overnemen. Het babybadje paste precies in mijn dubbele wastafel dus dat was super handig. Haar kinderen waren de box en autostoeltje wel volgroeid dus die had ze niet meer nodig en ze waren helemaal in mijn stijl. Ik heb zelf een bedje, draagzak en kinderwagen aangeschaft om de babyuitzet compleet te maken. Nu ik alle benodigdheden had om mijn baby’tje straks lekker in te laten slapen of te vervoeren was het tijd om naar kleertjes te kijken.

 

Babykleren

Ik had tijdens mijn babyshower een bijdrage gekregen voor mijn kinderwagen en een bon voor een babyklerenwinkel bij ons in de buurt. Met deze bon kon ik zelf de kleertjes uitkiezen. Ik heb de kleertjes gekocht die je in het begin echt nodig hebt want ik wil eigenlijk even wachten tot mijn baby’tje er is. Toch kon ik een aantal dingen niet laten liggen want jeetje wat zijn babykleertjes lief. Maar witte rompertjes, leggings en truitjes zijn toch echt kledingstukken die handig zijn al te hebben. Vraag aan je omgeving als dat mogelijk is wat zij echt nodig hadden en daar kan je dan naar kijken en eventueel kopen.